Tuoteryhmät

Valmistajat

Yhteistyökumppaniksi?

 

Pidätkö käsitöistä? Tykkäätkö askarrella, taiteilla, ommella, nikkaroida tai tuunata? Tai onko sinulla mahdollisesti tarpeettomaksi jääneitä eläinaiheisia tuotteita, jotka haluaisit myydä eteenpäin niitä enemmän tarvitsevalle? Jos, niin voit ryhtyä Lilinellan yhteistyökumppaniksi, saada oman tuotteesi myyntiin Lilinellaan ja ansaita myynnistä lisäansioita. Ohjeet yhteistyökumppanille löydät tästä osiosta.

 

Lilinella etsii itselleen käsitöistä, taiteesta ja kierrätyksestä kiinnostuneita yhteistyökumppaneita. Lilinellan yhteistyökumppaneiksi sopivat pienyrittäjät, harrastajat sekä yksityishenkilöt. Myymällä itse valmistamiasi tuotteita Lilinellan verkkokaupassa saat mahdollisuuden saada omaa osaamistasi nähtäville. Myymällä itsellesi tarpeettomaksi jääneitä second hand-tuotteita, saat kätevästi lisätilaa kotiisi tavaroille, joita tarvitset enemmän. Ryhtyessäsi yhteistyökumppaniksi - myyt sitten itse valmistamiasi tai second hand-tuotteita - Lilinella tarjoaa Sinulle mahdollisuuden lisäansioihin :) Jos innostuit ja olet vähintään 15-vuotias, löydät lisätietoa ja ohjeita myyntiin liittyen tältä sivulta :) Myyntimahdollisuudesta saa mielellään vinkata kaverillekin :)

 

Millainen tuote sopii myytäväksi Lilinellassa?

Voit myydä Lilinellan verkkokaupassa joko itse käsityönä valmistamiasi ja suunnittelemiasi tuotteita ja/tai teollisesti valmistettuja second hand-tuotteita. Toiveena on, että myyntiin tuleva tuote olisi eläinaiheinen, mutta se ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Myytävän tuotteen valmistusmateriaalilla ei ole väliä. Toiveena kuitenkin on suosia mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita sekä luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. Myyntituotteissa on otettava huomioon käyttöturvallisuus. Esimerkiksi lemmikeille ja lapsille tarkoitetuissa leluissa ei saa olla helposti irtoavia osia tukehtumisvaaran ehkäisemiseksi. Second hand-tuotteiden tulee olla aina puhtaita ja ehjiä. Lemmikeille suunnatut tuotteet tulee desinfioida mahdollisten bakteerien leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Jos Lilinellassa on myynnissä vastaava tuote, minkä toivoisit saavasi itsekin myyntiin, ei hätää. Voit ehdottaa omaa tuotettasi tästä huolimatta myyntiin, mutta huomaa kuitenkin, että tässä tapauksessa oman tuotteesi ja jo myynnissä olevan tuotteen on jollain selkeällä tavalla (esim. eläinaihe) erotuttava toisistaan asiakkaiden välisen kilpailun välttämiseksi. Tämä koskee lähinnä käsityönä valmistettuja tuotteita. 

 

Myyntiajan pituus

Voit määritellä myymiesi tuotteiden määrän ja ajanjakson, jolloin tuote on myynnissä verkkokaupassa. Voit myydä yhden yksittäisen tuotteen tai useita samanlaisia/erilaisia tuotteita oman innostuksesi ja tarpeesi mukaisesti. Sinulla on halutessasi oikeus poistaa oma tuote/tuotteet myynnistä milloin vain. Jos tuotteet eivät mene kaupaksi toivomallasi tavalla, ne (tai jäljellä olevat tuotteet) palautetaan sinulle ilman erillisiä kuluja, mikäli olet toimittanut ne myyntiä varten Lilinellaan.

 

Tuotteiden myyntihinta ja myynnistä maksettava palkkio

Voit määritellä myymällesi tuotteelle/tuotteille haluamasi hinnan. Myyntihintaan tulee sisältyä arvonlisävero 24 %, sillä Lilinella on alv-velvollinen yritys. Ostaja maksaa tuotteen alvillisen hinnan. Lilinella perii yhteistyökumppaniltaan, eli sinulta, myyntipalkkiona 30 % tuotteen alvittomasta hinnasta ja maksaa sinulle takaisin jäljelle jäävän 70 % hinnasta tuotteen mentyä kaupaksi. Tapahtumien kautta myytyjen tuotteiden kohdalla myyntipalkkio on 35 % Lilinellan matka- ja tapahtumakustannusten kattamiseksi. Voit halutessasi muuttaa tuotteen myyntihintaa (sis. alv 24%) suuntaan tai toiseen milloin vain. Voit halutessasi myös laittaa oman tuotteesi tarjoukseen tietyksi ajanjaksoksi ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun. Myös toisistaan poikkeava hinnoittelu verkkokaupan ja myyntitapahtumien osalta onnistuu, kunhan siitä vain sovitaan yhdessä. Esimerkiksi tapahtumiin voit halutessasi miettiä tapahtumakohtaisia tarjouksia, settihintoja jne.

 

Myyntipalkkio kaikille yhteistyökumppaneille on aina yllä mainittu (ellei toisin ole sovittu). Lilinellan yhteistyökumppanilleen tilittämä summa riippuu kuitenkin siitä onko yhteistyökumppani itse yksityishenkilö vai yrittäjä. Yksityishenkilöille ja yrittäjille, jotka eivät ole alv-verovelvollisia tuotteiden myyntihinnasta vähennetään aina ensin alv 24 % ja myyntiosuus lasketaan alvittomasta hinnasta. Yrittäjälle, joka itsekin on alv-velvollinen maksetaan suoraan myyntiosuus tuotteen myyntihinnasta (sis. alv). Yhteistyökumppani tilittää itse oman alv-osuuden tuotteen hinnasta ja Lilinella oman osuutensa. Myyntipalkkio maksetaan yhdessä sovituin ajanjaksoin esim. kerran kuukaudessa tai yksittäisen tuotteen kohdalla toteutuneen myynnin jälkeen.

 

Minulla on myyntiin sopiva tuote, miten nyt toimin?

Halutessasi tuotteen myyntiin Lilinellan verkkokauppaan, ota rohkeasti yhteyttä Lilinella asiakaspalveluun sähköpostitse info@lilinella.fi, verkkokaupan yhteydenottolomakkeen avulla tai yksityisviestillä Lilinellan Facebook-sivulla! Kerro lyhyesti tuotteesta ja siitä, että toivot saavasi sen myyntiin Lilinellaan.

 

Huomioithan, että "Toivelistan" avulla voit selvittää millaisia tuotteita muut asiakkaat ovat toivoneet Lilinellan verkkokauppaan ja kertoa myös oman toiveesi. Voit tulla toki myös tapaamaan minua paikan päälle, kun osallistun näyttelyyn tai messuille ja ottaa puheeksi suunnitelmasi siellä. Tapahtumakalenterin löydät täältä.

 

Tuotteiden toimitus Lilinellaan

Nopeuttaaksesi oman tuotteen pääsyä myyntiin toimi seuraavasti:

 

1) Ota edustava valokuva tuotteesta. Huomioi riittävä taustavalo. Tsekkaa myös, ettei kuvassa näy mitään sellaista, minkä et toivo siinä näkyvän. Kuva julkaistaan verkkokaupassa ja halutessasi myös Lilinellan Facebook-sivun kuva-albumissa. Näin tuotteen näkyvyys parantuu.

2) Suunnittele tuotekuvaukseen tuleva teksti. Voit katsoa mallia jo myynnissä olevien tuotteiden kohdalta.

3) Toimita valokuva ja tuotekuvaus Lilinellaan sähköpostitse.

4) Ilmoita sähköpostissa tuotteelle haluamasi nimi ja myyntihinta (sis. alv 24 %) sekä tuotteelle toivomasi myyntiaika. Tuote voi olla myynnissä myös toistaiseksi, jolloin myyntiajan päättymistä ei tarvitse erikseen määritellä etukäteen.

5) Ilmoita sähköpostissa toiminimesi tai nimimerkkisi, jolla haluat tuotteita Lilinellassa myytävän.

6) Toimita myyntituote/tuotteet Lilinellaan esim. postitse.

 

Huom! Tuotteiden toimitus Lilinellaan ei ole välttämätöntä heti. Voit toimittaa tuotteen myös vasta toteutuneen myynnin jälkeenkin. Lilinella ilmoittaa sinulle heti, kun tuotteesi on mennyt kaupaksi. Saatuasi tiedon sinun tulee toimittaa tuote mitä pikimmiten Lilinellaan. Tämä tapa sopii hyvin yksilöllisesti toteutettavien tilaustöiden sekä second hand-tuotteiden myyntiin. Tämä mahdollistaa tuotteen myynnin samanaikaisesti myös jossain muuallakin. On tärkeää, että jos myyt tuotteen jonkin toisen väylän kautta, ilmoitat siitä heti Lilinellalle, jotta tuote ei ole verkkokaupassa turhaan esillä.

 

Tarvittaessa Lilinella voi valokuvata tuotteesi ja kirjoittaa myyntituotteesi tuotekuvauksen puolestasi, mutta huomioithan, että tämä hidastaa hieman myynnin käynnistymistä. Tässä tapauksessa tuote on myös toimitettava Lilinellalle ennen tuotteen myyntiä verkkokaupassa. Huomioithan, että Lilinellalla on rajalliset mahdollisuudet varastoida myyntituotteita. Suuret ja tilaa vievät tuotteet ovat tervetulleita myyntiin, mutta eivät mahdu varastoitavaksi Lilinellaan.

 

Yhteistyökumppani maksaa tuotteen/tuotteiden verkkokauppaan toimitukseen liittyvät mahdolliset postituskulut itse. Yhteistyökumppanilla on mahdollisuus toimittaa myymänsä tuotteet myös itse yrityksen toimipaikkaan (os. Osmussaarenkaari 10 E 20, 02480 Kirkkonummi) tai muuhun sovittuun paikkaan (esim. näyttely tai muu tapahtuma, Espoon alueella myös jokin kauppakeskus käy hyvin), jolloin hän säästää postituskulut.

 

Myynnin vaikutus henkilökohtaiseen verotukseen

Mietityttääkö sinua miten Lilinellan kautta kertyvät tulot vaikuttavat verotukseen tai mahdollisiin henkilökohtaisiin taloudellisiin tukiin (esim. opintotuki, työttömyysturva, toimeentulotuki)? Tämä riippuu täysin sinun yleisestä elämäntilanteestasi. Asiaa katsotaan suhteessa siihen oletko päätoimisesti yrittäjä, kokopäivätyössä, osa-aikatyössä, opiskelija, työtön, äitiyslomalla, sairauslomalla, työkokeilussa tai eläkkeellä ja oletko oikeutettu johonkin taloudelliseen tukeen. Se miten paljon kukakin voi ansaita ilman, että se vaikuttaa esim. oman henkilökohtaisen taloudellisen tuen määrään selviää Kelasta, sosiaalitoimesta tms. ja se on tarkistettavissa suoraan kyseisestä virastosta. Ei ole olemassa mitään yleistä rajaa sen suhteen minkä verran voi tienata, että tuloja ei tarvitsisi ilmoittaa verottajalle. Lähtökohtaisesti kaikki ansiotulot tulee ilmoittaa verottajalle vähintään kerran vuodessa omalla henkilökohtaisella tai yrityksen veroilmoituksella. Kattava ohjeistus tähän liittyen on saatavissa Lilinellan asiakaspalvelusta!

 

Muita tapoja osallistua toimintaan

Mikäli et ole kiinnostunut ryhtymään yhteistyökumppaniksi juuri nyt, mutta haluat muulla tavoin osallistua Lilinellan toimintaan, pääset mukaan myös tykkäämällä Lilinellan Facebook-sivusta. Sivulla sinun on mahdollista keskustella ja vaihtaa mielipiteitä, toiveita sekä ideoita verkkokauppaan ja siellä myytäviin tuotteisiin liittyen. Voit osallistua kivoihin kilpailuihin ja arvontoihin ja nähdä suloisia eläimellisiä sivupäivityksiä (mm. kuvia ja videoita). Sivun kautta saat myös kätevästi tiedon verkkokauppaan liittyvistä uutisista, tarjouksista ym. Muita vaihtoehtoja ovat myös Lilinellan uutiskirjeen tilaaminen sekä blogin ja Twitter-päivitysten seuraaminen.

 

Lilinella tarjoaa sinulle mahdollisuuden myös omien itse valmistamiensa tuotteiden jälleenmyyntiin. Tämän hetkisiin yhteistyökumppaneihin voit tutustua täällä. Yhteistyökumppanit on listattu myös sivun vasemmassa laidassa otsikon "Valmistajat" alla.

 

Tule rohkeasti mukaan luomaan Lilinellasta eläinystävien yhteinen ja viihtyisä kohtaamispaikka! Ahkerimmat asiakkaat ja yhteistyökumppanit palkitaan mukavilla tarjouksilla ja alennuksilla :)

 

Päivitetty: 19.2.2015


Ostoskori  

Ei tuotteita

Toimituskulut 0,00 €
Veron osuus 0,00 €
Yhteensä 0,00 €

Sis. alv 24% (second hand 0%)

Ostoskori Kassalle

Tarjoustuotteet

Tällä hetkellä tuotteita ei ole tarjouksessa

Uudet tuotteet

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole uusia tuotteita saatavilla. Todennäköisesti pian kuitenkin on. Palaathan siis pian uudelleen? :)

Uutiskirje